In 1965 is Hendrik van Gaalen gestart met Timmerbedrijf Van Gaalen waar allerhande timmerwerk werd uitgevoerd. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot Timmerfabriek van Gaalen.

Voorheen was het zo dat kozijnen en deuren door de vaste timmerman vaak in de werkplaats van de aannemer werden gemaakt. Dit is nu, door de huidige geavanceerde productie- en montagemethoden, niet of nauwelijks meer mogelijk.

Als bedrijf zijn wij hier een aantal jaren geleden op in gaan zetten en produceren we nu kozijnen en deuren voor zowel aannemers als particulieren.

Gedurende de ruim 50 jaar dat we bezig zijn, is er veel ervaring opgedaan met verschillende projecten in zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten. Maar waar we ons vooral mee onderscheiden is: maatwerk.

In 2005 heeft een totale verbouwing plaatsgevonden waarbij de werkplaats aanzienlijk is vergroot en het machinepark fors is uitgebreid. Ook is in de werkplaats een moderne Airless spuitinstallatie opgenomen, zodat alle door ons geproduceerde producten van hoge kwaliteit grondverf kunnen worden voorzien.

Inmiddels is de bedrijfsnaam veranderd in Timmerfabriek van Gaalen, wat staat voor een goed geoutilleerde kozijnen- en deurenfabriek waar maatwerk op klantspecificatie kan worden uitgevoerd.